محل تبلیغات شما
با وجود اینکه از گذشته های دور سردردهای میگرنی و سردردهای تنشی از بیماریهای بسیار پردرد و آزار دهنده و مقاوم به درمانهای متداول بوده ، با توجه به مکانیسم ایجاد و استمرار این سردردها ، برای هردوی آنها براساس آنچه درکتابِ خلسه و درمان تألیف اشپیگل ها ـ پدر و پسر ـ توجیه و تفسیر دقیق فیزیولوژیک و علمی روشنی به عمل آمده  ، که در نتیجه تنها با هیپنوتیزم و خود هیپنوتیزم امکانِ درمانِ غیردارویی و حتی پیشگیری از پیدایش حملات آن فراهم آمده است .

نگرش علمی و عینی به میگرن

در زمان پیدایش سردردهای شدید میگرنی که ممکن است با استفراغ و احساس ناراحتی از تابش نور همراه بوده باشد ، دو علامتِ زیر پدید می آیند :

1 ـ احساس فشار و گرمای شدید در سر یا جمجمه

2 ـ احساس سردی در دستها

به این ترتیب معلوم و مشاهده می شود که در جریان میگرن با گشاد شدن وریدها در جمجمه ، مقدار زیادی خون وریدی در عروقِ سر جمع می شود که موجبات افزایش احساسِ فشار و درد را در سر فراهم می سازند . درهمین زمان رگهای دستها دچار انقباض شده و موجبات سردی و کاهش درجۀ حرارت در اندامها را فراهم می سازد . این وضعیت برای درمان و برگشتن بدن به حالت طبیعی ، استراتژی خاصی را طلب می کند که براساس مشاهدات بالینی صورت گرفته و تایید شده است .

تحقیقات انجام شده توسط گرابوسکا درسال 1971 نشان داد که تنها با تلقیناتِ هیپنوتیزمی می توان موجبات گشاد شدن عروق پوستی را فراهم آورد ، طوریکه درجۀ حرارت دستها چند درجۀ سانتیگراد بالا برود . همینطور ، دوبن و شاپیرو درسال 1974 نشان دادند که تنها با تلقینـات هیپـنوتیزمی می تـوان موجبـات تنگ شدن عـروق خـونی مـورد نظر را فراهـم کرد . بنـابر ایـن ، بـا ایجاد خلسۀ هیپنوتیزمی یا خود هیپنوتیزمی می توان هر دو تغییرات عروقی مورد نظر برای درمان اتیولژیک یا اساسی میگرن را فراهم آورد .

برای رسیدن به درمان ، ابتدا با روش طرح القای خلسۀ هیپنوتیزمی یا HIP ، درمدت بسیار کوتاهی بیمار در شرایط خلسۀ هیپنوتیزمی قرار داده شده و اگر او قبلاً خود هیپنوتیزم را یاد گرفته باشد ـ که معمولاً به اینگونه است ـ تلقینات یا مطالب زیر به او ارائه می شوند :

درشرایطی که تو درشرایط غوطه ور بودن در فضا قرار گرفته ای ، تجسم کن که یک قطعۀ بزرگِ یخ ـ مانند یک کیک با فرو رفتگی میانی و تا حدودی شبیه به یک کلاه پوستی ـ در بالای سر تو قرار گرفته است . همانطور که ذکر شد ، فرو رفتگی یا حفرۀ بزرگی در قسمت میانی آن قرار دارد که با پائین آمدن ، می تواند بر روی سر تو قرار بگیرد . این قطعۀ بزرگ یخ آهسته آهسته به پایین می آید و بالاخره تمام سر و صورت ترا می پوشاند و لبه های آن بر روی شانه های تو مستقر می شوند و در قسمت جلوی آن سوراخی و مجرایی تعبیه شده که تو می توانی از درون آن تنفس کنی . زمانیکه تو بخوبی تصور و تجسم کنی که این قطعه یخ کاملاً بر روی سر ، صورت و حتی قسمتی از گردن تو مستقر شده ، تو حتی ممکن است در این شرایط کمی هم احساس سرما و لرز داشته باشی . دراین شرایط که از طریق مجرایی که در جلوی این تکۀ یخ قرار گرفته تنفس می کنی ، با عبور هوای بسیار سرد از میان این سوراخ در یخ ، تمام فضای حفرات بینی ، سینوسها و حفرۀ دهان تو بسیار سرد می شوند . بدین ترتیب پس از مدتی یک احساس سرمای شدیدی را در درون جمجمه و بیرون جمجمه پیدا می کنی . درگذر زمان احساس سردی شدید دراین نواحی به یک احساس کرختی و بیحسی تبدیل می شود و مخصوصاً حس درد در شرایطی زودتر و بیشتر به کرختی تبدیل می شود که تو هم بر روی احساس کرختی تمرکز داشته باشی .

 

درهمین حال تجسم کن که یک جفت دستکش کلفت پوشیده ای که در لایه درونی آن یک شبکۀ سیم کشی ظریفی مستقر شده که با باطریهای کوچکی ـ مانند عملکرد پتو برقی ـ دستها را کاملاً گرم نگاه می دارد . دراین زمان تو دو حس کاملاً متضاد را با هم تجربه می کنی ـ احساس سرمای شدید در سر و صورت و احساس گرمای زیاد در دستها ـ به این ترتیب این دو احساس متفاوت مکانیسم عروقی پیدایش دردهای میگرنی را از بین می برد و یک احساس آرامش را جانشین آن می کند . در زمانی که دردهای میگرنی شروع شده و یا انتظار پیدایش آن می رود ، اگر چند بار هر یکساعت یا دو ساعت یکبار این تکنیک اجرا شود ، اصولاً در ساعات بعد دردهای میگرنی تشکیل نمی شوند . اگر سردرد بیمار هم تنشی و به اصطلاح مربوط به استرس باشد ، از آنجا که حتی در مراحل مقدماتی طرح القای خلسۀ هیپنوتیزمی (HIP ) سوژه در شرایط خلسه قرار می گیرد و کاملاً ریـلاکس می شود ، بنابر ایـن آن نـوع سردرد هم بـا این تکنیک بـر طرف می شود . با توجه به اینکه سردردهای مزمن ـ از جمله شایعترین انواع آن یعنی سردردهای میگرنی و تنشی برای بیمار بشدت آزار دهنده است و کاربرد انواع داروها ـ ضمن ایجاد عوارض دارویی ـ نتایج درمان دلخواهی را ایجاد نمی کنند ، بنظر می آید یادگیری خود هیپنوتیزم و کاربرد آن مطابق طرح القای خلسۀ هیپنوتیزمی (HIP ) که پس از کسب مهارت درکمتر یک دقیقه قابل انجام است و درهر شرایطی می توان آنرا بکار برد ، به دردها و آلام بیماران مبتلی به سردردهای سمج و تکراری پایان بدهد .

 نقل از سایت دکتر رضا جمالیان

نحوه هیپنوتیزم شدن و تن آرامی

چگونگی بیماریهای روانی در ایران

هیپنوتیزم دقیقا با شما چه میکند.

، ,ـ ,تو ,یک ,سر ,هیپنوتیزمی ,می شود ,خلسۀ هیپنوتیزمی ,بر روی ,که در ,شده و

مشخصات

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

Arlene's site querepati اتوبار تهران بار Drew's collection book mark دانش روز Karen's page همه چی خون problabeabes cauryterfast